Nápady na domácí vylepšení

Šťastná rodinná renovace domů

Vytvořit prostor „vše v jednom“ neznamená jen zbourat stěny a zvednout strop. Jde o vytvoření místností v místnosti – prostorů, které fungují stejně dobře každý den, jako když přijde velká skupina na sváteční večeři.

Tato kuchyně v Orange County neměla žádné spojení s obývacím pokojem, takže obě místnosti přišly o zábavu.

Po: Jeden velký šťastný pokoj

Majitelé domu spojili tři místnosti do jedné a vytvořili centrální prvek z ostrova o délce 7,5 metru s úložnými prostory na všech stranách a s místem pro stoličky. Není překvapením, že právě zde se rodina a hosté zdržují nejčastěji.

Na velkém ostrově si děti mohou dát svačinu a dohnat čas po škole. Je to také místo, kde najdete hosty, když majitelé domu grilují nebo se baví.

Před: Uzavřené obytné prostory

Plocha tu byla vždycky, jen majitelům domů nepřinášela nic dobrého. Tedy dokud neodstranili některé stěny, včetně této mezi jídelnou a obývacím pokojem.

Po: Jdi s proudem

Nebyl přidán ani centimetr, ale dům působí větší bez stěny, která byla za pohovkou.

Stoličky pod rozkládacím stolem lze podle potřeby přisunout do obývacího pokoje. Televizor je zastrčený za dvířky skříněk a je umístěný tak, aby byl vidět téměř odkudkoli.

Koberec a umístění pohovky vymezují část obývacího pokoje, ale ostatní prvky sjednocují otevřený půdorys.

Původní šikmý strop jídelny pokrytý lodním dřevem pokračoval i v obývacím pokoji a v obou místnostech byly použity stejné stacionární závěsy.

Už žádná neútulná vstupní hala! Nyní se vstupní dveře otevírají přímo do kuchyně a propouštějí spoustu přirozeného světla.

Moderní damaškové tapety a květinové ozdoby oken dodávají jinak neutrální kuchyni barvu a vzor.

Skříňka slouží jako rozdělovač místností a místo pro servírování. Pěkné závěsné světlo a velké zrcadlo vhodně zvýrazňují přípravný prostor.

Večírek se snadno přesune k jídelnímu stolu nebo k posezení, kde může dav lidí sedět, míchat se nebo se dokonce rozvalit. Pro každého se najde místo a žádný prostor nepřijde nazmar.

Měkké šedé pozadí sjednocuje místnosti, zatímco výrazné akcenty, jako je tento tyrkysový bufet, pohybují pohledem.

Jednu z mála zbývajících stěn zdobí galerie pozlacených rámů a výrazných uměleckých děl v modré a žluté barvě.

Před: Omezený přístup

Malá toaletní místnost nebyla rozhodující. Vzdát se jí znamenalo získat větší flexibilitu při navrhování kuchyně.

Některé chodby se opíraly o skříně nebo nábytek na druhé straně, ale to byly jen překážky.

Po: Otevřené bydlení

Nová varná deska má nejlepší místo s přístupem k ledničce, přípravnému prostoru a hostům na večeři.

Vestavěný stůl využívá centrální místo na okraji pracovního jádra kuchyně.